Connect with us

Domovina i svijet

Franković: ‘Anastazija nije imala građevinsku dozvolu, HDZ je čuvar reda!’

Građani nezadovoljni trenutnim razvojem situacije po Grodu ispisuju parolu ‘Svi smo mi Anastazija’ te najavljuju prosvjed pod egidom ‘Ako je krala, i nama je mjau dala’.

Sudbine mace Anastazije kojoj je ovih dana oduzet topli dom u srcu Dubrovnika dirnula je mnoge. 17 godina stara ljubimica Groda završila je kao beskućnica nakon što joj je uklonjena kućica na ulazu Kneževa dvora. Uklanjanje objekta pokrenula je institucija Dubrovački muzeji prijavom Anastazije građevinskoj inspekciji.

Iako je javnost dominantno na strani vremešne mace, gradonačelnik Mato Franković navodi da je ovo slučaj u kojem se valja voditi razumom, a ne srcem i jeftinim emocijama. “Gledajte, HDZ je na strani zakona i reda. Da nije tako, ne bi vodio Hrvatsku od njenog osnutka. Bespravna gradnja, pogotovo na povijesnim lokalitetima je krađa i nije prihvatljiva, a Anastazija nije imala građevinsku dozvolu. Domoljubno je poštovati zakon.“

“Kada bismo popustili u ovom slučaju, što bi bilo iduće? Betonizacija i privatizacija obale? Pogodovanje privatnom investitoru na štetu javnog dobra?” pita se gradonačelnik.

Europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić kaže da će ovu deložaciju izdignuti na europsku razinu. “Živi zid pomno prati situaciju i samo je pitanje trenutka kada ćemo reagirati. Trenutno smo više orijentirani na obnovu kuća na Banovini, ali to privodimo kraju”, kaže.

Građani nezadovoljni trenutnim razvojem situacije po Grodu ispisuju grafite “Svi smo mi Anastazija” te najavljuju prosvjed pod egidom “Ako je krala, i nama je mjau dala”.

Primaj obavijesti

Copyright © 2021 PLAMENI JAZAVAC, satirički portal. Sav sadržaj ove stranice proizvod je zdrave mašte i bolesnog smisla za humor, bez utjecaja opojnih droga. Za jedne dobra zabava, za druge nerješivi test inteligencije.

Connect
Primaj obavijesti