Connect with us

Domovina i svijet

Sve više dječaka dobiva ime po HDZ-ovom FIlipoviću

Iako nije osvojio gradonačelnički mandat, Darko Filipović može biti zadovoljan.

Ministarstvo uprave objavilo je preliminarno izvješće prema kojem Luka više nije najčešće ime koje se daje novorođenim dječacima u Zagrebu. Zahvaljujući lokalnim izborima i iznimnoj popularnosti HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika, posljednjih mjeseci sve je više – Damira.

“Mislili smo maloga nazvati Krešimir, ali u zadnji tren smo se predomislili i nazvali smo ga baš po gospodinu Filipoviću”, ispričala nam je Dubravka Švorc (35) baš pri izlasku iz Petrove bolnice. “Jako smo sretni i uzbuđeni. Nismo morali dugo razmišljati o imenu, sve se posložilo nekako samo od sebe”, kazao je novopečeni otac Berislav Švorc (37), inače novinar po zanimanju.

Podsjetimo, Danko Filipović osvojio je simpatije Zagrepčana svojim poznavanjem metropole, ali i sadržajnom kampanjom koja nije nikoga ostavila ravnodušnom. Iako nije osvojio gradonačelničku fotelju, HDZ u njega polaže velike nade. “Denis Filipović je veliki dobitak za HDZ, mladi čovjek od 37 godina. Ostvario je dvostruko bolji rezultat od njegovih dvoje prethodnika. Bila je tijesna utakmica za drugo mjesto. Žao mi je da on nije u drugom krugu, ali bit će bolje drugi put”, kazao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Darko Filipović je izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu, zastupnik u Gradskoj skupštini te predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskih šuma. Iako je do izbora bio praktički nepoznat široj javnosti, danas malo koji građanin Hrvatske ne zna njegovo ime.

Primaj obavijesti

Copyright © 2021 PLAMENI JAZAVAC, satirički portal. Sav sadržaj ove stranice proizvod je zdrave mašte i bolesnog smisla za humor, bez utjecaja opojnih droga. Za jedne dobra zabava, za druge nerješivi test inteligencije.

Connect
Primaj obavijesti