Connect with us

Domovina i svijet

Tomašević osvojio uglednu europsku nagradu zbog novog modela gospodarenja otpadom

‘Jedva čekamo vidjeti kako će se Zagrepčani nositi s nadolazećim krizama koje im građanski životni stil nosi. Bit će teško nadmašiti ovu godinu, no nakon viđenoga, samo je nebo granica.’

Tomislav Tomašević (foto: Sandro Bura)

Novi model prikupljanja komunalnog otpada donio je gradu Zagrebu i njegovu gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću (Možemo) prestižnu europsku nagradu i to već nakon prvog dana primjene.

Riječ je o nagradi “Zlatni tantrum” koju svake godine dodjeljuje Europski institut “Sable dans le vagin” sa sjedištem u Bruxellesu. “Ovogodišnji pobjednik se znao mjesecima unaprijed. Do sada se nikada nije dogodila slična situacija, no odluka je donijeta jednoglasno”, objasnio je Augustin Barbier, predsjednik deseteročlane komisije.

“Novi model prikupljanja komunalnog otpada, kao jedna civilizacijski razumna mjera, izazvao je tektonski poremećaj na karti besmislenog građanskog cviljenja. Time što se dogodilo u Zagrebu, ne može se podičiti niti jedna svjetska metropola. Budite ponosni! Uz toliko količinu razmaženosti i zanovijetanja nad zdravorazumskim potezima i napretkom, čudi nas da Zagreb uopće ima civilizacijske dosege poput tekuće vode i sanitarnih čvorova”, objasnio je Barbier pozivajući zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da idućeg mjeseca na svečanoj akademiji preuzme nagradu u ime, kako je rekao, svih Zagrepčana zaslužnih za ovu prestižnu nagradu.

“Jedva čekamo vidjeti kako će se Zagrepčani nositi s nadolazećim krizama koje im građanski životni stil nosi. Bit će teško nadmašiti ovu godinu, no nakon viđenoga, samo je nebo granica”, dodao je.

Ovo je druga dobra vijest za gradonačelnika Tomaševića u samo nekoliko dana. Podsjetimo prošle je nedjelje objavio da je Agencija Standard & Poor’s povećala kreditni rejting Gradu Zagrebu s “BB-” na “BB” zbog iskazane gospodarske otpornosti koja podupire proračunske rezultate uz stabilne izglede.

Primaj obavijesti

Copyright © 2021 PLAMENI JAZAVAC, satirički portal. Sav sadržaj ove stranice proizvod je zdrave mašte i bolesnog smisla za humor, bez utjecaja opojnih droga. Za jedne dobra zabava, za druge nerješivi test inteligencije.

Connect
Primaj obavijesti