Connect with us

Domovina i svijet

Baka Slavica: ‘U mladosti sam bila prava radodajka’

Ako je pitati baku Slavicu, nekad je bilo puno bolje. Ova vremešna Slavonka podijelila je svoja sjećanja na javnoj tribini održanoj u ponedjeljak.

Vruće bake
Slavica Bubalo: Nisam dala samo onome tko nije pitao

Prisjećajući se svoje sretne mladosti, baka Slavica Bubalo (82) iz Rešetara ispričala je kako je svojevremeno bila na glasu kao, citiramo, prava radodajka. “Tko me nije pitao, njemu nisam dala”, prisjetila se na tribini “Je li nam nekad bilo bolje?” koju je pod pokroviteljstvom Europskog socijalnog fonda organiziralo Društvo za kulturu sjećanja Nova Gradiška.

“Sada možda ne izgledam tako, ali u najboljim godinama bila sam skroz raspuštena”, ispričala je uz zagonetni smiješak. “Prije nego sam upoznala svog supruga, bog mu daj duši lako, bila sam toliko popularna među dečkima, da su mi dali nadimak – Srećka. Znate, nije bilo dana a da nekoga nisam usrećila. A isto se nastavilo i nakon što sam se udala.”

“Jedno vrijeme sam imala čak dva stalna dečka, jednog iz Gunjavaca, a drugog iz Visoke Grede. Podijelila sam ih na parne i neparne dane, k’o vožnju u vrijeme nestašice benzina”, pohvalila se Slavica navodeći da svoje usluge nikada nije naplaćivala. “Radila sam to iz čiste ljubavi”, kazala je dodajući: “Nisam birala po nacionalnosti, u Jugoslaviji jednostavno nismo vodili računa o tome. Samo smo gledali kako otići na radne akcije, a onda dalje – udarnički!”

Na pitanje što će o ovoj šokantnoj ispovijedi reći njene susjede i nekadašnje školske kolegice, Slavica je tek namignula uz kratku poruku: “Pitajte njihove muževe!”

Primaj obavijesti

Copyright © 2021 PLAMENI JAZAVAC, satirički portal. Sav sadržaj ove stranice proizvod je zdrave mašte i bolesnog smisla za humor, bez utjecaja opojnih droga. Za jedne dobra zabava, za druge nerješivi test inteligencije.

Connect
Primaj obavijesti