Connect with us

Domovina i svijet

Tomašević najavio ugradnju punjača za mobitele u sve zagrebačke šahtove

Svjesni smo problema neodržavanih kanala i otvorenih šahtova u gradu Zagrebu. Upućujem ispriku gospodinu Gamulinu, kazao je gradonačelnik.

Bart Everson /lickr

Koliko opasni mogu biti otvoreni šahtovi svjedoči priča Slavka Gamulina kojega su u četvrtak vatrogasci izvukli iz betonske rupe i to samo zahvaljujući njegovom mobilnom telefonu. Naime, Gamulin je pojurio za tramvajem, no umjesto toga završio je u šahtu u Adamčevoj ulici u zagrebačkom Zapruđu.

”Ha čujte, noge su mi ostale gore, stražnjica dole, ruke tu, ali ne možete se okrenuti, mala je to i uska rupica. I nemrete i nemrete nikak’ van”, ispričao je za Novu TV.

Iznenađujuće priseban, nazvao je mobitelom vatrogasce koji su razgovor objavili na Facebooku, a snimka je uskoro postala viralna senzacija. No problem je bio što nije znao adresu na kojoj je zaglavio pa ga je policija locirala prema lokaciji mobitela, a iz rupe je izvučen praktički bez značajnijih ozljeda. Što bi se dogodilo da se baterija mobitela ispraznila, ne treba ni zamišljati.

“Svjesni smo problema neodržavanih kanala i otvorenih šahtova u gradu Zagrebu. Upućujem ispriku gospodinu Gamulinu i pohvaljujem što koristi javni gradski prijevoz. Morate uzeti u obzir činjenicu da je stanje u gradu puno gore od očekivanoga u trenutku preuzimanja vlasti”, komentirao je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Riješit ćemo problem. Odlučili smo u svaki šaht ugraditi energetski neutralno solarno napajanje za mobitele. Zagreb će tako biti prva metropola s “pametnim” šahtovima. Svatko se mora moći javiti vatrogascima kad upadne u šaht. Ova nesigurna situacija neće se i ne smije ponoviti”, obećao je gradonačelnik najavivši da će javna nabava za ovaj projekt biti raspisana do kraja ljeta.

Primaj obavijesti

Copyright © 2021 PLAMENI JAZAVAC, satirički portal. Sav sadržaj ove stranice proizvod je zdrave mašte i bolesnog smisla za humor, bez utjecaja opojnih droga. Za jedne dobra zabava, za druge nerješivi test inteligencije.

Connect
Primaj obavijesti