Connect with us

Domovina i svijet

Pokreće se studij intuitivne epidemiologije. Uvjet za upis: komentari na Facebooku i broj lajkova

Nakon šest mjeseci polaznici studija moći će koristiti titulu specijalista intuitivne epidemiologije i imunologije.

Janoš Rokvić, voditelj društvenih mreža zagrebačkog Medicinskog fakulteta u razgovoru s našim novinarom

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu objavio je da će tijekom 2022. godine pokrenuti novi postdiplomski specijalistički studij koji će zamijeniti postojeću specijalizaciju iz epidemiologije. Vijest će posebno razveseliti one koji, iz tko zna kojih razloga, nisu studirali medicinu, jer uvjet za specijalizaciju neće biti diploma.

“Studij medicine traje šest godina, odnosno 12 semestara, a može se pohađati samo kao redoviti studij. Specijalizacija iz epidemiologije traje dodatne četiri godine, što ukupno daje deset godina. S obzirom na brojnost epidemiologa koje svakodnevno izbacuje Facebookova akademija izvrsnosti, u današnje vrijeme to se čini kao čisti gubitak vremena pa od iduće godine napuštamo klasičnu specijalizaciju“, kazao nam je Janoš Rokvić, voditelj društvenih mreža Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Ono što se pokazalo ključnim jest da vodeći Facebook epidemiolozi nemaju završeni medicinski fakultet kaže Rokvić pa o novoj specijalizaciji otkriva: “Riječ je o jednosemestralnom poslijediplomskom integriranom studiju epidemiologije i imunologije. Uvjet za njega neće biti završena medicina, već minuli rad na društvenim mrežama. Dakle, svatko će se moći kandidirati; od kožnih galanterista do pomoćnih radnika u kartonaži. Svima ćemo dati šansu.”

Kako doznajemo, za pristupanje kvalifikacijskom postupku kandidati će morati priložiti ovjerenu presliku deset komentara koje su ostavili na Facebooku ispod tema o cijepljenju i bolesti COVID-19 te uvjerenje o broju iscerenih smajlića koje su ostavili ispod izjava epidemiologa i imunologa. Razradbeni postupak sastojat će se od zbroja lajkova na dostavljenim komentarima, čemu će biti pridodan broj iscerenih smajlića.

Iako sam studij još nije posve definiran, neslužbeno smo doznali da će se sastojati isključivo od praktičnih vježbi sofizama, logičkih pogreški i demonstriranja Dunning-Krugerovog efekta. “Nakon šest mjeseci, polaznici studija moći će koristiti titulu specijalista intuitivne epidemiologije i imunologije. Očekujemo da će s njome moći ostvariti veći broj lajkova na društvenim mrežama i značajno veći utjecaj među simpatizerima Živog zida i Slobodne Hrvatske”, objašnjava Janoš Rokvić.

Primaj obavijesti

Copyright © 2021 PLAMENI JAZAVAC, satirički portal. Sav sadržaj ove stranice proizvod je zdrave mašte i bolesnog smisla za humor, bez utjecaja opojnih droga. Za jedne dobra zabava, za druge nerješivi test inteligencije.

Connect
Primaj obavijesti