Connect with us

Domovina i svijet

Europska unija proglasila Hrvatsku najperspektivnijom zemljom za umirovljenike

Nadamo se da će se hrvatski know-how aplicirati i na ostale članice Europske unije. Spremni smo pomoći drugim članicama Unije kako bi dostigle naš standard, kazao je premijer.

Nakon što se premijer Andrej Plenković pohvalo kako hrvatski umirovljenici nisu ni svjesni da uživaju deset puta niže cijene plina od tržišnih, iz Bruxellesa je stigla nova lauda na račun Banskih dvora.

Advertisement

Kako je objavio bilten Europskog parlamenta “Aubergine”, Hrvatska je osvojila Grand Prix u kategoriji najperspektivnijih zemalja za umirovljenike pri čemu je debelo nadmašila Finsku i Švedsku koje ju prate na ovoj ljestvici. Kako stoji u obrazloženju Odbora za monitoring kvalitete života u trećoj životnoj dobi, “u Hrvatskoj, kao u niti jednoj drugoj članici Europske unije, umirovljenici imaju priliku za financijski probitak i blagostanje”.

“Kao primjer navodimo medijski eksponiran slučaj umirovljenika iz Šibenika koji je kao običan maslinar uspio zaraditi gotovo pola milijarde kuna na plinskom biznisu. To je poslovna prilika koja se rijetko pruža, ne samo u zemljama u okruženju, već i u cijeloj Uniji. Hrvatska je ovim primjerom osnažila umirovljenike i poslala im poruku da su važni i cijenjeni te da poduzetništvo nije samo za mlade, a da se cjeloživotno učenje i trud nagrađuju. Karijera ne prestaje umirovljenjem”, stoji u obrazloženju kojeg potpisuje predsjednik Odbora Luca Vaurien.

Advertisement

“Drago nam je da su prepoznati trud i vjerodostojnost naše Vlade. Nadamo se da će se hrvatski know-how aplicirati i na ostale članice Europske unije. Spremni smo pomoći drugim članicama kako bi dostigle naš standard. Što se Hrvatske tiče, uvijek može bolje. Ne smijemo zaspati na lovorikama, posao ide dalje”, kratko je komentirao premijer Plenković za naš portal.Primaj obavijesti

Copyright © 2021 PLAMENI JAZAVAC, satirički portal. Sav sadržaj ove stranice proizvod je zdrave mašte i bolesnog smisla za humor, bez utjecaja opojnih droga. Za jedne dobra zabava, za druge nerješivi test inteligencije.

Connect
Primaj obavijesti