Connect with us

Što nam to rade?

Bill Gates objavio kada Hrvatska, BiH i Srbija dobivaju prvi 5G regionalni program

Iako se činilo da zbog početne nestašice cjepiva regija u ovoj godini neće biti pokrivena 5G programom, situacija se zadnjih mjeseci stubokom promijenila. Dobre vijesti stigle su iz susjedne Slovenije.

“Nakon što su hrvatske zdravstvene vlasti objavile da će do rujna biti čipirano oko 70 posto stanovništva, možemo planirati i početak emitiranja 5G signala za nanočipove dvanaeste generacije“, objavio je filantrop i promotor cijepljenja Bill Gates na regionalnoj konferenciji “Danas, sutra, prekosutra – entomološki pogled na svijet”, održanoj 16. i 17. lipnja u Ljubljani.

Citirajući riječi ravnatelja zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimira Šostara o cijepnom obuhvatu, Gates je rekao: “Zbog tehnoloških pogodnosti, Hrvatska će dobiti signal tijekom rujna, slijedit će ju Bosna i Hercegovina u listopadu, dok će Srbija signal dobiti u studenom. Cilj nam je emitiranje regionalnog novogodišnjeg programa i zajednički ulazak u 2022. godinu.”

Hrvatska u tri faze

Hrvatski građani će signal dobivati ovisno o digitalnoj regiji kojoj pripadaju. Tako će D1, D2 i D3 (Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska županija) signal dobiti 6. rujna.

Tjedan dana kasnije, dakle 13. rujna, s emitiranjem kreću regije D4, D6 i D7 (Grad Zagreb, Zagrebačka, Sisačko-moslavačka, Krapinsko-zagorska, Karlovačka, Ličko-senjska, Zadarska i Šibensko-kninska).

20. rujna signal će biti dostupan D8 i D9 regiji pod koju potpadaju Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija.

Valja reći da se signal u ovom trenutku eksperimentalno emitira u regiji D5 koja obuhvaća Primorsko-goransku i Istarsku.

Kada će emitirati BiH i Srbija?

Što se Bosne i Hercegovine tiče, signal će se puštati u dva navrata po digitalnim regijama. 1. listopada za Plješevicu, Kozaru, Vlašić, Majevicu, dok će 15. listopada na red doći Tušnica, Bjelašnica, Trovrh, Velež i Leotar.

S obzirom da će se do prosinca sustavi testirati u Hrvatskoj i BiH, cijela Srbija bit će pokrivena signalom odjednom i to 15. studenog.

Što je na programu?

“Riječ je o globalnoj investiciji iza koje stoji tajni centri moći. Očekujem da će cijepljeni biti zadovoljni kvalitetom signala koji će dopirati i do najzabačenijih dijelova regije, kako se to već i najavljivalo za 5G. Riječ je o sasvim novoj razini interaktivnog programa koja nam prije nekoliko godina nije bila ni zamisliva”, naveo je Gates.

“Za sada nećemo otkrivati naše adute, no vjerujemo da će građani prepoznati kvalitetu našeg programa koji će se dijelom emitirati i iz regionalnih centara, bez upliva politike i bez ideološkog predznaka”, kazao je Gates.

Prema neslužbenim informacijama, u pregovore s Gatesovom fondacijom ušao je i hrvatski N1 koji će dio programa plasirati i kroz ovog distributera. Uz to, na programu bi se mogla naći i rado gledana Youtube emisija “55 minuta kod Željke Markić”, a navodni transfer emisije javne televizije “Hrvatska za 5” dogovora se s Branimirom Bilićem.

Primaj obavijesti

Copyright © 2021 PLAMENI JAZAVAC, satirički portal. Sav sadržaj ove stranice proizvod je zdrave mašte i bolesnog smisla za humor, bez utjecaja opojnih droga. Za jedne dobra zabava, za druge nerješivi test inteligencije.

Connect
Primaj obavijesti